U petak i subotu, 15. i 16. srpnja, u Topuskom je održana druga radionica Partnerskog vijeća za izradu Strategije razvoja Grada Gline, gdje je provedena analiza postojećeg stanja po pitanju gospodarstva na području Grada. Članovi ovog vijeća su i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević te zamjenica dr. Sanja Štingl Vlašić.

Gradonačelnik je tom prilikom rekao da proteklih  20 godina nije učinjeno puno na razvoju Grada i da svi parametri ukazuju da stagniramo. Glina nije dovoljno ili gotovo nikako iskoristila mogućnost povlačenja financijskih sredstva iz fondova EU.

Pokrenut ćemo Glinu i prvo, pomoću ove strategije idemo vidjeti što Glina sve ima, i što možemo učiniti da nam gospodarstvo poraste i ljudi zaposle. Jedan od glavnih mojih odluka i mojih suradnika je osnivanje i pokretanje razvojne agencije koja će uvelike pomoći razvoju ovog kraja.

Napominjemo kako je svrha osnivanja Partnerskog vijeća izrada Strategije gospodarskog razvoja Grada Gline za koju je potrebno utvrditi potrebe Grada, definirati smjernice razvoja za kvalitetnu pripremu projektnih prijedloga, te odrediti ciljeve i prioritete razvoja u svrhu jačanja njegovih razvojnih potencijala.

Grad Glina kao vlasnik Strateškog plana i razvoja organizira pripremu i provedbu, informira javnost u tom smjeru i potiče međusobnu suradnju i partnerstva sa svim zainteresiranim stranama. Ova operativno-radna skupina Partnerskog vijeća broji 30-ak članova, a sastavni dio tima su i konzultanti.

Uz prednosti i nedostatke prezentirani su i rezultati ankete koja pokazuje slab odaziv poduzetnika, kao i to da poduzetnici nisu prepoznali priliku da aktivno sudjeluju u strateškom planiranju razvoja Grada Gline.