U prostorijama Županijske komore Sisak župan Ivo Žinić svečano je uručio ugovore iz programa javnih potreba u kulturi Sisačko-moslavačke županije.

U ime gradonačelnika Grada Gline, Stjepana Kostanjevića, ugovor je preuzeo Marin Kaurić iz Ureda gradonačelnika, koji se zahvalio županu i SMŽ na dobivenim sredstvima. SMŽ je prepoznala naš projekt Glina – grad hrvatske himne. Želimo promovirati naš grad kao grad hrvatske himne jer kao što znate, himna je uglazbljena u Glini, a prošle godine smo obilježili 170. obljetnicu toga događaja. Ove godine se obilježava 280. godina zasjedanja Hrvatskoga sabora u Glini, a Grad će nastaviti s obilježavanjem važnih događaja i obljetnica te organizacijom glazbenih festivala, zaključio je Kaurić.

Od ukupno 213 projekata, manifestacija i programa koji su ostvarili potporu, čija je ukupna vrijednost 1.400.000 kuna, s područja grada Gline ugovore su preuzeli Knjižnica i čitaonica Glina, Župa sv. Franje Ksaverskog Viduševac, Župa Sv. Antuna Padovanskog Bučica, Udruga Jukinac, Zavičajni klub Mala Solina, Zavičajni klub Velika Solina, Zavičajni klub Joševica, KUU Viduševac te Društvo Terra banalis.