Kao povijesni hrvatski grad imate pravo tražiti da se jednom centralna proslava Oluje održi u Glini. Ne vidim razloga da se centralna proslava Oluje ne održi jednom i u Sisku, Petrinji Kostajnici ili Gospiću u kojima smo imali najveće žrtve u Oluji. Nakon oslobođenja Knina na Banovini se danima ratovalo i ginulo. Dragi Glinjani i Glinjanke, u ime Ive Josipovića predsjednika RH , čestitam vam Dan Grada , Dan Pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan branitelja, rekao je umirovljeni general i počasni građanin Gline Petar Stipetić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća kojom je obilježen Dan Grada i 18-ta obljetnica predaje 21 korpusa neprijateljske vojske tzv. Srpske Krajine.

Svoj dan u Glini slave kao podsjećanje na 6. kolovoz 1995. godine kada je grad oslobođen u “Oluji” . Svim žrtvama palim za slobodu Hrvatske odana je počast pred središnjim križem, održana je sveta misa u župnoj crkvi sv. I. Nepomuka.

Grad Glina gospodarski napreduje. Valjda smo jedini grad koji u krizno vrijeme bilježi rast broja radnih mjesta. U tijeku je niz projekata teških više desetina milijuna kuna, poput sanacije odlagališta Gmajna, gradnja gradske športske dvorane, novog zdenca vodovoda na izvoru Prezdan , brane na Glini kod Fajerovog mlina , radi se projektna dokumentacija za uređenje niza ulica u Glini među kojima su važnije Šemerčeva zbog osiguranja uvjeta za gradnju konvergencijskog postrojenja-toplane i elektrane na bio masu i ulica Kralja Tomislava kojom teče glavnina prometa. Gradski proračun je mali pa sredstva osiguravamo na natječajima iz fondova EU i uz pomoć UNDP-a te zahvaljujem gospođi Luise Vinton na suradnji.

[jwplayer player=”2″ mediaid=”4662″]

[jwplayer player=”2″ mediaid=”4661″]