Nakon višegodišnjih zahtjeva prema Gradu Glini koji datiraju još iz 2007. godine, najzaslužniji za obranu Gline u Domovinskom ratu napokon su došli na svoje.

Naime, odlukom Gradskog vijeća Grada Gline od 13. srpnja ove godine, tri ulice u samom središtu grada, točnije kod Autobusnog kolodvora, kod Crkve Svetog Ivana Nepomuka te prema ŠRC-u Banovac, od danas nose nazive 2. Gardijske brigade „Gromovi“, Specijalne jedinice policije „OSA“ i 20. Domobranske Pukovnije Glina.

Imena ploča ulice 2. Gardijske brigade „Gromovi“ svečano je otkrio general Drago Matanović, ime ulice Specijalne jedinice policije „OSA“ otvorila je Željka Rakas sestra poginulog Žarka Rafa i gospodin Slavko Malinac brat poginulog pripadnika Ivana Malinca, dok je ime ploče ulice 20. Domobranske Pukovnije Glina svečano otkrio Darko Goršeta.

Nakon svečanog otvaranja ploča ulica, proslava je nastavljena obilježavanjem  pobjede OS RH u Domovinskom ratu i predaje 21.korpusa neprijateljske vojske pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević pozdravlja sve nazočne te dodaje kako je gotovo nemoguće ne prisjetiti se vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Hvala svim braniteljima koji su u tim teškim danima pružili najviše što su mogli te što su bili spremni položiti svoje živote da bi mi danas slobodno mogli uživati u našoj Hrvatskoj i u svemu onome što nam pruža naša predivna Banovina. Ja sam kao zapovjednik ponosan na sve Vas i na sve ono što ste učinili u Domovinskom ratu”, dodao je gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević.