Jučer 05. kolovoza u Parku bana Josipa Jelačića održana je izložba tradicijskih i umjetničkih obrta, mimohod i nastup KUD-ova te kuhanje i podjela paprikaša.

Tradicijski i umjetnički obrti, OPG-ovci predstavili su svoje proizvode i svoja umijeća dok su nas svojojm pjesmom i plesom uveselila kulturno umjetnička društva,  K.U.D. Viduševac, KUU Treća sreća K.U.D. Seljačka sloga Gređani. Svečana povorka praćena Glinskim banicama, DVD-om Glina te sa kulturno umjetničkim društvima prošla je ulicom Trga bana Josipa Jelačića te tako uveličala ovaj događaj.

Lovačke i  ribolovne Udruge koje djeluju na području Grada Gline kuhale su svoje specijalitete, lovački  i fiš paprikaš te time osigurali obrok svim nazočnim građanima.

Zamjenica gradonačelnika Sanja Štingl Vlašić pozdravila je sve nazočne. “Dragi hrvatski branitelji, poštovane obitelji poginulih, zatočenih i nestalnih hrvatskih branitelja, poštovani svi nazočni koji sve danas došli uveličati ovaj dan. Dan kojeg se s ponosom sjećamo kada je bila provedena vojno-redarstvena akcija “Oluja” kao temelj nastanka Hrvatske države, naše domovine. Sve Vas srdačno pozdravljam u ime gradonačelnika i u svoje osobno ime. Okupljanjem ovdje u Jelačićevom parku prisjećamo se svih slavnih dana. Danas kada obilježavamo 21. obljetnicu vojno-redarstvene akcije “Oluja” ovdje u Glini sjetit ćemo se da je u toj vojno-redarstvenoj akciji oslobođen naš grad, naša domovina i stvoreni su preduvjeti za povratak našeg stanovništva. Naša obaveza je čuvati istinu o Domovinskom ratu i prenositi na mlađe generacije kako bi poštovali sve žrtve rata ali i znali slaviti svoje pobjede. Drago mi je ovdje danas vidjeti toliko mladih ljudi koji njeguju tradiciju, naše narodne običaje i kulturu”.

Zamjenica Grada Gline Sanja Štingl Vlašić pozdravila je sve folkloraše i kulturno umjetničke udruge te je otvorila jučerašnje druženje na dan 05. kolovoza 2016. godine.