Zamjenik gradonačelnika Grada Gline, Dario Žinić sudjelovao je, u srijedu 28. ožujka 2018., na Danu zamijenjenih uloga u Srednjoj školi Glina koji je počeo dan ranije primopredajom ovlasti ravnateljice Marije Margušić Novosel, zamjenskoj ravnateljici Maji Dražić, maturantici gimnazije.

Na ˝Dan zamijenjenih uloga˝ učenici mijenjaju uloge s nastavnicima i ostalim nenastavnim osobljem, a djelatnici škole postaju učenici. Projekt je pokrenut s osnovnom namjerom jačanja međusobnih odnosa učenika i nastavnika putem uživljavanja nastavnika u ulogu učenika i učenika u ulogu nastavnika. Na oglasnoj ploči škole raspisan je natječaj za radna mjesta na koji su se učenici prijavljivali sa potrebnom dokumentacijom; zamolba za posao, životopis.

Uz mentorstvo predmetnih nastavnika, učenici su u proteklih mjesec dana pisali pripreme za izvođenje nastave, a provedeni su i intervjui s kandidatima za mjesto ravnatelja, pedagoga, tajnika, računovođe i knjižničara škole. Redoviti nastavnici toga dana dežuraju na hodniku i zvone za početak i završetak sata, sjedaju u školske klupe i prate nastavu. Dan prije samog projekta, tijekom 7. sata, obavlja se primopredaja ovlasti učenicima na jedan dan na sjednici zamjenskog Nastavničkog vijeća te zamjenski ravnatelj s novim djelatnicima potpisuje ugovor na određeno vrijeme. Na sam dan projekta, 7. sat se obavlja povratak ovlasti ravnatelju, izdaju liste plaće, prikazuju najzanimljivije fotografije u prezentaciji te vrši evaluacija cijeloga dana na temelju provedenih anketa.

Izvor: Facebook Srednja škola Glina

Foto: Marija Margušić-Novosel