Suradnjom Grada Gline i Academije Cravatica, po prvi put, 18. 10. 2016. u Glini, obilježio se Svjetski dan kravate. Zajedničkom fotografijom u obliku kravate i kravatom oko vrata, poruku radosti iz Gline poslala su djeca Dječjeg vrtića “Bubamara” te učenici Osnovne i Srednje škole Glina.

Kravatu je za ovu prigodu zavezao i ban Josip Jelačić ispred Gradske uprave te Josip Runjanin ispred zgrade Centra za socijalnu skrb. Povijesnu priču o kravati učenicima je ispričao Hrvoje Bušić, dozapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije, a o djelovanju i aktivnostima ustanove Academia Cravatica, Nikola Ćurić, predstavnik Akademije.

U ime gradonačelnika Grada Gline, Stjepana Kostanjevića, čestitao je svima Dan kravate Marin Kaurić iz Ureda gradonačelnika te zahvalio učenicima Osnovne i Srednje škole Glina na dolasku, kao i njihovim voditeljima koji su se odmah odlučili na suradnju s Gradom. Nada se da bi to moglo postati i tradicija te kako je moguće da ne bude ovo samo jedan projekt koji se realizirao s Academijom Cravatica i da su u planu još mnogi projekti koji će biti značajni za Glinu.