Dan grada Gline  obilježen je 6. kolovoza 2015. godine svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Hrvatskom domu, otkrivanjem Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama  Domovinskog rata u Glini te polaganjem vijenaca na tri lokacije u Gradu Glini.

Svečana sjednica Gradskog vijeća započela je u 9.30 sati nakon budnice Petrinjske limene glazbe koja je krenula od Parka bana Josipa Jelačića, korzom,  prema Trgu dr. Franje Tuđmana. Prilikom proslave jubilarne 20-godišnjice Grada Gline, na sjednicu su pozvani  vijećnici svih saziva Gradskog vijeća od 1995. godine naovamo. Gradonačelnik Grada Gline Milan Bakšić pozdravio je i ugostio uzvanike, poželio im dobrodošlicu te zajedno s predsjednicom Gradskog vijeća Sanjom Štingl-Vlašić, održao govor, u kojem su rezimirali programe i planove iz prethodne godine dana. Uz govore gradskih tijela, na govornici su nastupili gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ i stožerni general u mirovini Petar Stipetić.

Nakon svečane sjednice, u 11.30 sati uslijedilo je otkrivanje Spomen-obilježja u Ulici Tomislava Roma, gdje su poslije prigodnih govora položeni vijenci i zapaljene svijeće u čast poginulih hrvatskih branitelja i civila. Program su upotpunili pjevački zbor iz Siska, „Turopoljski bandijeri“ i glinske mažoretkinje. Sveta misa uslijedila je nakon otkrivanja spomen-obilježja, a potom je obilježen logor u  Glini polaganjem vijenaca kod kaznionice u Vinogradskoj ulici.

U 18.00 sati počelo je misno slavlje u gradskom naselju, Maloj Solini, gdje su se položili vijenci poginulim mještanima iz Drugog svjetskog i Domovinskog rata. Poslije svečanosti, uslijedio je zabavni glazbeni nastup i podjela besplatnog graha, koji je organizirala Zavičajna udruga „Mala Solina“. Grad Glina je u 21.00 sati počastio svoje građane i goste glazbenim nastupima grupa Face i Besplatno piće na ŠRC-u “Banovac”.

Po uzoru na programe za Dan grada kao i prošlih godina, Grad Glina nastojao je svojim svečanim i zabavnim programima okupiti građane i goste obilježavanjem godišnjica, odavanjem počasti  žrtvama Domovinskog rata, a posebno proslavom Dana grada.