Povodom obilježavanja 20. obljetnice Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2015. godine Grad Glina organizirao je kulturni program u Parku bana Josipa Jelačića. Sportski dio ponude bili su košarkaško finale u 14.00 sati na Športsko-rekreacijskom centru „Banovac“ i utrka na rolama za djecu, ispred zgrade gradske uprave.

Prigodnom uvertirom ususret Danu grada u 17.30 sati, korzom je prošetao mimohod kulturno-umjetničkih društava; Glinska tamburica, Kolovrat iz Lekenika, Seljačka sloga iz Općine Topusko, KUD Viduševac, Seljačka sloga iz Graberja i KUD-a Mošćenica, a njih su  ispratili vatrogasci i mažoretkinje.

Nakon predstavljanja u povorci, članovi mimohoda, okupili su se u središtu Parka, gdje je nastupio svečani program; nastupi KUD-ova, izložba tradicijskih i umjetničkih obrta, obiteljskih gospodarstava, predstavljanje LAG-a „Zrinska gora –Turopolje“, te finalno, nastup udruge „Contessa“, koja je predstavom raskošnih lipicanaca uz pratnju srednjovjekovne glazbe te bogatom kostimografijom, animirala okupljeno mnoštvo. Prigodne govore održali su predsjednica Gradskog vijeća Grada Gline Sanja Štingl-Vlašić i gradonačelnik Grada Gline Milan Bakšić.

Za gladna nepca pobrinuli su se lovci dijeleći riblji i lovački paprikaš. Za vrijeme trajanja manifestacije, a u kasnijim večernjim satima, na Športsko-rekreacijskom centru „Banovac“ održan je zabavni program, koji je počeo u 21.00 sati nastupom predgrupe „Casino Royale“ iz Zagreba. Oko 22.00 sata Glinu je glavnim koncertom večeri počastio Joško Čagalj Jole. Gradonačelnik Grada Gline održao je kratak govor u kojem je svima poželio dobrodošlicu, a Jole se potom vratio na pozornicu.

Grad Glina ovim se prigodnim kulturno-umjetničkim programom, sportskim sadržajima i otvaranjem koncertnih dana pripremio za Dan grada, otkrivanje Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata te druge nadolazeće obljetnice.