Kako smo početkom 2016.g. zatečeni obilnim snježnim padalinama koje su prouzročile određene poteškoće vezane za prometovanje nerazvrstanim cestama  Komunalac Glina d.o.o. intenzivno radi na čišćenju prometnica od snježnog pokrivača sukladno prioritetu rada zimske službe.

Kako  se radi o površini od 543 km 2  i oko  350 km nerazvrstanih cesta zatečeni smo sa dosta velikim problemom koje nije moguće otkloniti  odmah, pa se zamoljavaju građani za razumijevanje vezano za dinamiku čišćenja prometnica.

Zbog sigurnosti osoba koji prometuju na gradskim javnim površinama sukladno članku  59. Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik“ Sisačko-moslavačke županije br. 7/96) komunalni redar Grada Gline  obvijestio je vlasnike kuća i zgrada, etažne vlasnike i stanare, korisnike stambenih i poslovnih objekata, te organe koji upravljaju stambenim i poslovnim zgradama da sukladno članku  26. Odluke o komunalnom redu u periodu zimskih mjeseci obvezno očiste snijeg s nogostupa, staza  ili pločnika na cijeloj dužini ispred objekta ili pripadajućeg zemljišta, čiji su vlasnici ili korisnici.

Do sada su  kolnici glavnih cestovnih pravaca prohodni i očišćeni od snijega kao i trgovi i  gradske ulice, a čišćenje se nastavlja na preostalim dijelovima nogostupa i kolnika na  područja Grada Gline.