Glinski gradonačelnik, Stjepan Kostanjević, prisustvovao je otvorenju sirane u Glini. Članovi Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Sisačko–moslavačke županije okupljeni u Braniteljsko–socijalnu zadrugu Zigeth, u svoju paletu proizvoda dodali su i sireve nastale u njihovoj novootvorenoj sirani.

Tom prilikom, gradonačelnik Kostanjević je istaknuo kako je Grad Glina prepoznala način rada ove udruge, sve aktivnosti koje provode, a koje su više nego dobrodošle u rehabilitaciji branitelja, ali i u ukupnom društvenom životu grada. Čestitao im je na njihovom ustrajnom trudu i poručio da ne posustanu kada naiđu na poteškoće u svom radu.

Predsjednik Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Sisačko–moslavačke županije Ivica Knežević rekao je da mlijeko potrebno za izradu sireva nabavljaju od proizvođača s područja Gline i SMŽ.  Kao i svi dosadašnji proizvodi, i sirevi će se moći naći na Gradskoj tržnici u Sisku gdje udruga ima stalno prodajno mjesto, no Knežević dodaje kako njihovi članovi s proizvodima zadruge znaju biti i na štandovima na svim tržnicama širom Hrvatske, kao i na brojnim događanjima i sajmovima.

Kao gost na otvorenju sirane bio je Željko Cesarec, predsjednik Nezavisnih dragovoljaca Hrvatske Zagrebačke županije kao i mnogobrojni gosti.

Ovdje pogledajte video: Sirana u Glini