Na Aktualnom satu 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Gline održane 7. lipnja 2016. g. postavljana su mnogobrojna pitanja, vezana većinom uz razvoj i funkcioniranje Grada. Tijekom i sadržajem sjednice, kao i s radom gradskih vijećnika, zadovoljan je i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, koji se nakon sjednice osvrnuo na obilježavanje Dana Grada Gline u kolovozu, izgradnju Sportske dvorane, a prva tema bilo je osnivanje gradske Razvojne agencije.

„Ovom prilikom sa zadovoljstvom mogu reći da smo imenovali nadzorni odbor za Razvojnu agenciju koja bi trebala zaposliti mlade i sposobne ljude čija će glavna zadaća biti povlačenje sredstava iz EU fondova za razvojne projekte na području Gline.“

Što se tiče dovršetka izgradnje sportske dvorane gradonačelnik je istaknuo kako radovi na dovršetku izgradnje sportske dvorane kreću 15.6.2016. godine: „Želim naglasiti kako je Grad Glina zajedno s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao drugim investitorom inzistirao na tome da se što brže pronađu sredstva za financiranje dovršetka izgradnje sportske dvorane. Zbog stečaja izvođača radova, tvrtke “Građenje Stipić”, dvorana još nije dovršena, pogotovo iznutra, a projekt je bio zaustavljen. Ovih dana završio je natječaj te je izabran novi izvođač radova, i s posebnim zadovoljstvom mogu reći da radovi na dovršetku izgradnje sportske dvorane kreću 15. ovog mjeseca.“

Ono za što se zalaže gradonačelnik Kostanjević je prije svega potpuno i objektivno informiranje stanovnika, te je gradonačelnik ovom prilikom odgovorio na brojne upite građana vezanih za održavanje Dana Grada: „Sa ponosom mogu reći da će se ove godine obilježavanje Dana Grada manifestirati kroz mnogobrojne kulturne manifestacije i sportska događanja. Ono što najviše zanima naše sugrađanke i sugrađane je zabavni program te ovom prilikom po prvi puta najavljujem dolazak jednog od naših najpoznatijih izvođača na glazbenoj sceni, a to je Dražen Zečić. Uz Dražena Zečića, mogu najaviti i dolazak Begina te pop-rock grupe koja će biti u mogućnosti doći u terminu obilježavanja Dana Grada,“ zaključio je ovom prigodom Gradonačelnik.

Također, Gradsko vijeće je donijelo odluku o osnivanju Zaklade „Glina – grad hrvatske himne“ čija je svrha i poticanje stvaralačkog i inovativnog projekta za obnovu i razvoj kuće hrvatske himne u Gradu Glini, održavanje festivala himne i promicanje kuće hrvatske himne.