Gradonačelnik Grada Gline, Stjepan Kostanjević, zajedno s predstavnicima 12 jedinica lokalne samouprave s područja Sisačko-moslavačke županije i županom Ivom Žinićem, potpisao je dodatak ugovora o partnerstvu na provedbi županijskog projekta “Poduzetnički krediti 2016. – 2017.” . Time su gradovi i općine osigurali sudjelovanje poduzetnika sa svoga područja u ovoj mjeri, jednoj od osam poticajnih mjera iz Operativnog plana poticanja malog gospodarstva i turizma SMŽ tijekom ove godine.

Gradonačelnik se zahvalio Županiji što je izašla ususret lokalnim samoupravama te našim poduzetnicima na području županije gdje će im zasigurno ova mjera puno pomoći u reprogramu kredita i u otvaranju novih radnih mjesta. Zasad se ova mjera na području Gline pokazala jako dobra te se nadamo se kako će je naši poduzetnici dobro iskoristiti. Na kraju se gradonačelnik još jednom zahvalio županiji i svim gradonačelnicima i načelnicima.

Važno je istaknuti da je dosad je odobreno 12 kredita u iznosu od gotovo 10 milijuna kuna, a ostaje fond od 90 milijuna kuna za koje župan vjeruje da je iznos dostatan za sve poduzetničke ideje i kredite u ovoj godini. Najniži iznos financiranja je 50 tisuća kuna, dok gornji limit nije definiran.

Potpisivanjem dodataka ugovora o partnerstvu na provedbi projekta “Poduzetnički krediti 2016 – 2017., koji su potpisani u sjedištu Sisačko-moslavačke županije, nastavlja se dosadašnja uspješna suradnja županije s jedinicama lokalne samouprave. Ugovorima je predviđeno sufinanciranje kamate na poduzetničke kredite tako da ona u konačnici za poduzetnike iznosi iznimno povoljnih 1%, uz poček od dvije godine i rok otplate do 10 godina.