30. obljetnica osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Selo Glinsko održana je 19. lipnja 2016. godine u društvenom domu u Novom Selu Glinskom.
Proslavi ove vrijedne obljetnice prisustvovali su i gradonačelnik Stjepan Kostanjević te predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Grudenić.

Gradonačelnik Kostanjević koji je od vatrogasaca dobio zahvalnicu za doprinos Grada Gline vatrogastvu, još se jednom zahvalio vatrogascima na trajnom doprinosu sigurnosti ljudi i imovine u našem Gradu te im je u to ime uručio povelju Grada Gline.

„Vatrogasci, kao jamstvo sigurnosti, spremni su priskočiti u pomoć sugrađanima u trenutcima najveće opasnosti i potrebe, uvijek su tu i na njih se uvijek može računati. DVD-i koji žive i rade u ovakvim malim mjestima, ne samo što imaju svoju ulogu da brinu i skrbe o stanovništvu na ovom području, oni okupljaju veliki broj mladih ljudi, oni su poveznica i sa školom, s kulturnim priredbama u svom mjestu, rekao je u ovoj prigodi gradonačelnik Kostanjević”.

Na kraju ovog svečanog obilježavanja podijeljena su priznanja vatrogascima s najdugovječnijim stažom, a zlatnu vatrogasnu medalju dobio je osnivač, dugogodišnji predsjednik i počasni predsjednik DVD-a Novo Selo Glinsko, gospodin Ivan Škrinjarić.