Gradonačelnik Grada Gline, Stjepan Kostanjević, sudjelovao je Gornjim Jamama na obilježavanju 25. obljetnice stradanja 14 civila i jednog hrvatskog branitelja tijekom Domovinskom rata.

U mjestu gdje već duže vrijeme nema stanovnika, obilježavanje je započelo kod kapelice Ranjenog Isusa gdje su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast žrtvama odale obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, civilne udruge s područja Gline, udruge proistekle iz Domovinskog rata te izaslanstva Grada Gline i Sisačko-moslavačke županije.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, svetu misu služio je glinski župnik, vlč. Ivica Mađer.

Glinjani se sa sjetom prisjećaju svih tih žrtava, pa tako i ovih u Gornjim Jamama, istaknuo je gradonačelnik Stjepan Kostanjević. Početkom agresije na Republiku Hrvatsku stradalo je nevino stanovništvo, oni koji nisu ništa krivi. Tih godina, neprijatelji su željeli uništiti sve što je hrvatsko, a naša je obaveza da se poklonimo žrtvama i ovim činom pokazujemo da ih nećemo zaboraviti. Oni su temelj Republike Hrvatske, zajedno s hrvatskim braniteljima koji su vratili hrvatsko stanovništvo na ove prostore.

Gradonačelnik se također nada da će nova vlada poduzeti mjere kojima bi se zaustavio odlazak stanovništva iz ovog kraja.