Jučer smo se prisjetili kako se 16. prosinca 1991. godine dogodio osvetnički zločin nad hrvatskim stanovništvom u Joševici pokraj Gline. Povod okrutnom zločinu bila je osveta za vojnu akciju koja je započela nekoliko dana ranije, u sklopu operacije “Vihor” u selu Gračenica.

Počast uspomeni na 21 ubijenog mještana odali su danas žitelji sela Joševica i izaslanstva Ministarstva branitelja, Sisačko-moslavačke županije, Grada Gline, Vijeća Srpske nacionalne manjine, političkih stranaka i udruga proisteklih iz Domovinskog rata polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem s imenima žrtava podignutim uz kapelu Majke Božje Lurdske u središtu sela.

Odajući počast stradalim žrtvama, gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević podsjetio je da do danas nitko nije odgovarao za počinjene zločine: tužni smo jer su žrtve ubijene na svome pragu i jer su vjerovali svojim prijateljima i susjedima. Na nama je da se tim žrtvama poklonimo svake godine i da ih ne zaboravimo, zaključio je gradonačelnik.

Komemoraciji u Joševici nazočila je i zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri-Ibrišević, u ime ministra branitelja, Nenad Bužanić, a svetu misu za sve pobijene mještane predvodio je vlč. Ivica Mađer.