Gradsko društvo Crvenog križa Glina na natječaj Zaželi – Program zapošljavanja žena financiran iz Europskog socijalnog fonda prijavilo je projekt vrijedan 2.650.000 kuna. Projekt je adresiran na problem težeg zapošljavanja i nekonkurentnosti na tržištu rada žena pripadnica ranjive skupine te socijalnoj isključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Cilj projekta je ženama pripadnicama ranjivih skupina omogućiti pristup zapošljavanju kroz osposobljavanje i pružanje radnog iskustva. Ciljana skupina projekta su nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na osobe starije od 50 godina te osobe kojima je srednjoškolsko ili osnovnoškolsko obrazovanje najviši stupanj obrazovanja. Kroz projekt bit će zaposleno 13 žena na poslovima pružanja potpore za 78 krajnjih korisnika koji ulaze u kategoriju socijalno isključenih.

Također, žene iz ciljane skupine proći će osposobljavanje za njegovateljice ili gerontodomaćice koje se upisuju u radnu knjižicu. Na provedbi projekta bit će zaposlen još voditelj i administrator. Rezultati natječaja očekuju se u prosincu a početak provedbe u siječnju 2018. godine. Projektnu prijavu izradila je Agencija za razvoj Grada Gline.