U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Glina u subotu 19. listopada 2019. održana je biciklijada s ciljem prikupljanja pomoći oboljelim ženama od raka dojke s područja Gline.
Glina, Topusko, Gvozd, Petrinja, Sisak, Velika Gorica, Zagreb, Zaprešić, Karlovac, Ogulin, Ivanić Grad, Kutina, Belišće i Osijek, bili su gradovi iz kojih je humanu i humanitarnu pedalu okrenulo 114 punoljetnih osoba kojima se pridružilo pedesetak osnovnoškolaca i srednjoškolaca.
Okupljanje je započelo u 9.30 ispred Hrvatskog doma Glina, a u 10.00 je sati nazočne pozdravila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Alberta Cestarić te dopredsjednica dr. Sanja Štingl Vlašić. Svojim dolaskom akciju je podržao i gradonačelnik Stjepan Kostanjević te načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić.
I dok su se ovog prekrasnog jesenjeg jutra, vođeni policijskom pratnjom biciklisti uputili rutom: Glina – Prekopa – Dvorišće – Donji Viduševac – Glina, pedesetak je djelatnika i volontera Crvenog križa te naših sugrađana, u prostoru Crvenog križa za sve sudionike ostalo pripremati ručak i prostor za zajednički objed nakon povratka. Kratki predah i okrjepa uslijedila je u Dvorišću, a nakon sat i pol vožnje, biciklisti su stigli na svoj cilj.
Mnogo je pojedinaca sudjelovalo u organizaciji na različite načine, a osim njih, na zamolbe za donacije velikodušno su odgovorili: Grad Glina, Sisačko-moslavačka županija, Učilište „Magistra“, Lovačke udruge „Jelen“ Stankovac i „Šljuka“ Glina, Udruga gljivara „Kraljevka“ Glina te Knjižara i papirnica Libero SD Glina, a medijski su događanje popratili Portal sa srcem te Radio Televizija Banovina.
Ovim putem Gradsko društvo Crvenog križa Glina, u ime svih žena radi kojih je organiziran ovaj veliki humani i humanitarni događaj, od srca zahvaljuje na dolasku i svim aktivnostima koje su proteklih dana odrađene kako bi 1. Biciklijada „Pedalu okreni i Glinu pokreni“ doživjela svoj uspjeh. Cilj nam je bio pokrenuti naš grad, no svi oni koji su danas okrenuli pedalu iz susjednih, ali i onih vrlo udaljenih gradova, dokazali su kako borba za život ne poznaje granice. Vjerujemo kako je ovo samo početak te kako ćemo se dogodine naći u još većem broju i zajedno okrenuti pedalu protiv raka i u borbi za najdragocjenije što čovjek posjeduje, a to je – život. Hvala Vam!