[jwplayer mediaid=”2852″]

Koncert se održava 02. veljače  2013. godine u 18:00 sati u Hrvatskom domu u Glini

GORAN KONČAR, violina

LJERKA KONČAR GAMULIN, violoncelo

EDMUND BORIĆ-ANDLER, orgulje

Program:

  1.  Georg Friedrich Handel: Sonata za violinu i basso continuo (org. i čelo) u D-duru Op. 1 br. 13 Affetuoso-Allegro
  2. Johann Sebastian Bach: Preludij u Es-duru BWV 552a za orgulje
  3. Georg Friedrich Handel / John  Haluorsen: Passacaglia za violinu i violončelo
  4. Charles-Marie Widor: Toccata iz 5. Simfonije za orgulje u f-molu
  5. Joseph Hector Fiocco:  Allegro za violinu i basso continuo ( orgulje i čelo)

 

GORAN KONČARGORAN KONČAR

Glazbenu naobrazbu sticao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi M. Barića i J. Klime, te u majstorskoj klasi Maxa Rostala (Bern) i H. Szeryinga (Geneva). Magistrirao je na konzervatoriju “Čajkovski” u Moskvi u klasi L. Kogana 1978. Na poziv prof. Y. Neamana odlazi u London gdje započinje zapaženu međunarodnu karijeru.

Dobitnik je prvih i specijalnih nagrada na državnim natjecanjima, nagrade “Muzikalnaja žiznj” u Moskvi (1980.), prve nagrade na međunarodnom natjecanju u Bratislavi (1984.). te brojnih visokih priznanja.

Kao solist nastupa u europskim glazbenim središtima, SAD-u i Japanu, snima za mnoge radio i TV-stanice, djeluje kao koncert-majstor Royal Philharmonic Orchestra u Londonu, Simfonijskog orkestra HRT i Zagrebačke filharmonije. Predaje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Član je Zagrebačkog kvarteta od 1987.

 

LJERKA KONČAR GAMULINLJERKA KONČAR GAMULIN

počinje svirati cello sa pet godina u klasi prof. Dobrile Berković. Od tada pohađa seminare kod najvećih svjetskih violoncellista kao što su David Grigorijan, Natalia Shahowskaya, Eleonore Schoenfeld, Gustavo Tavaress, Leslie Parnas, Walter Dešpalj i drugi. Dobitnica je brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima mladih violoncellista. Nastupala je u prestižnim dvoranama u Salzburgu, Londonu, Parizu, Bruxellesu te u Italiji, Malti i Litvi. Zbog svojih širokih interesa u glazbi svirala je i u nekim žanrovima izvan klasične glazbe. Između ostaloga nastupala je u monodrami Željka Senečića „Crveno i crno“ uz Božidara Oreškovića, po kojoj je i snimljen i istoimeni film.  Nastupala na je festivalu Otoka Visa te u sklopu festivala Orgulje Zagrebačke katedrale.

 

 

EDMUND BORIĆ-ANDLER, orguljeEDMUND ANDLER-BORIĆ

na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao je klavir u klasi prof.Ide Gamulin, orgulje u klasi prof.Ljerke Očić, a magisterij orgulja u klasi prof.Maria Penzara.Orguljašku interpretaciju usavršavao je u majstorskim klasama Jaroslava Tume, Pietera van Dijka i Daniela Rotha.

Godine 1999. odnio je apsolutnu pobjedu na II. hrvatskom natjecanju orguljaša Franjo Dugan . Ističe se izvedbama virtuoznih skladbi iz razdoblja romantizma i suvremene glazbe. Osobito je aktivan kao koncertant te je s održanih nekoliko stotina koncerata po Europi, Južnoafričkoj republici, SAD-u i Rusiji najistaknutiji mladi umjetnik orguljaš.

Godine 2010. dobitnik je nagrade Franjo Dugan za poseban doprinos očuvanju i promociji  orguljaške baštine.

Osim što je gostovao na mnogim festivalima, pokretač je takvih događanja u Hrvatskoj: ravnatelj je festivala-Orgulje Zagrebačke katedrale, jedan je od pokretača, te ravnatelj međunarodnog orguljaškog festivala Ars organi Sisciae  u Sisku, Orgulje otoka Visa.  Kao solist uz orgulje surađuje sa  Simfonijskim orkestrom HRT-a i dirigentima Nikšom Barezom i Pavlom Dešpaljem.

Izdavačka kuća Croatia Records izdala mu je prvi solistički CD 2009.godine koji je i nagrađen hrvatskom diskografskom nagradom Porin 2010.