11. veljače 2014. godine navečer  najkritičnije je bilo u mjestu Gornji Viduševac, lijevoj strani naselja od kućnog broja 150-248 gdje je vod prodirala u stambene i gospodarske objekte, te u naselju Šatornja gdje je izvršena i evakuacija domaćih životinja i nekoliko kućanstava. Vatrogasna zajednica Grada Gline u suradnji s Komunalcem Glina d.o.o., Državnom geodetskom upravom za zaštitu i spašavanje, Hrvatskim vodama i upravnim tijelima Grada Gline borila se s nabujalnom vodom cijelu noć gradeći zečje nasipe i ispumpavajući vodu dostupnim pumpama. Ista situacija događala se i u Sisačkoj ulici u neposrednoj blizini centra grada Gline.

Porast vodostaja Gline bio je koban za mjesta Skela, Baltić Brdo i Šibine prema kojima je županijska cesta bila poplavljena i zatvorena.

Bolje nije bilo niti prema naseljima Hađer, Dvorišće, Viduševac prema naselju Selkovac gdje je još jučer županijska cesta  Prekopa-Slatina Pokupska bila poplavljena i zatvorena.

S obzirom da je vodeni val Kupe prošao, voda je na svim područjima u opadanju tako da su sve ceste prema okolnim mjestima Grada Gline ponovno prohodne, osim ceste koja spaja mjesta Stankovac i Gračenicu Šišinečku  do kojeg se cestom ne može niti s jedne strane.

S obzirom da u Gračenici Šišinečkoj ima desetak domaćinstava mahom starije životne dobi, zajedničkim snagama HGSS-a, Caritasa Sisačke biskupije, Gradskog društva Crvenog križa Grada Gline i službenika upravnih tijela Grada Gline u navedeno naselje dostavljena je pitka voda i hrana za sljedeća 2-3 dana dokada se očekuje pad vodostaja Kupe i prohodnost dionice.

Iako Grad Glina trenutno funkcionira bez gradonačelnika i Gradskog vijeća mještani zbog toga u ovakvim kritičnim situacijama ne trpe posljedice zbog udruženih snaga nadležnih institucija.

Ovim putem Povjerenica Vlade RH nadležna za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika i Gradskog vijeća, Ivana Marković Palaić zahvaljuje svima koji su pomogli u dosadašnjim akcijama obrane područja Grada Gline od poplava.