OŠ GLINA

OŠ GLINA

OŠ GLINA

Osnovnu školu Glina zajedno s područnim školama Maja i Viduševac pohađa 523 učenika.Škola radi u dvije smjene, putničkoj i gradskoj. Polaznici škole svakodnevno svoje aktivnosti provode u novoj školskoj dvorani.

OŠ Glina u potpunosti je energetski obnovljena, osim vanjske ovojnice zgrade, zamjenjena je  rasvjeta, postavljena nova pvc stolarija i nova regulacija na sustavu grijanja.

Mnogi polaznici ove škole postignli su vrhunske rezulate na mnogim natjecanjima diljem Lijepe naše.

Osnovna škola Glina otvorila je Lino višebojac natjecanje. Lino višebojac natjecanje je osnovnih škola u Republici Hrvatskoj u raznim disciplinama u organizaciji Sportskih novosti i Podravke.

OSNOVNA ŠKOLA GLINA-ŠKOLA MEĐUNARODNIH PROJEKATA!

Osnovnu školu Glina zajedno s područnim školama Maja i Viduševac pohađa 523 učenika.Škola radi u dvije smjene, putničkoj i gradskoj.

Škola je u procesu energetske obnove te je trenutno pravo gradilište.Osim vanjske ovojnice zgrade, mijenja se rasvjeta, postavlja se nova pvc stolarija i radi se regulacija na sustavu grijanja.

Nova školska dvorana u svakodnevnom je korištenju, posebno smo ponosni što je puna djece i što se naši mladi sve više bave sportom.

Od sportskih rezultata istaknula bih  učenice sedmih i osmih razreda, naš Odbojkaški tim koji je pobijedio na Županijskom natjecanju u odbojci za sedme i osme razrede i 25.3. 2019. odlazi na Državno natjecanje u Poreč gdje će predstavljati svoju školu, svoj Grad i svoju Županiju.Njihove trenerice su Selma Palić i Iva Matić.Istaknut rezultat su postigli učenik Marian Bakšić koji je 25. listopada bio 3. na Županijskom natjecanju u krosu u Kutini te učenici Jurica Žugaj, Valentin Letić i Lovro Bakšić koji su zajedno s njim osvojili ekipno 3. mjesto u krosu i tako pronijeli ime naše škole po Županiji.

Osnovna škola Glina otvorila je Lino višebojac natjecanje . Lino višebojac natjecanje je osnovnih škola u Republici Hrvatskoj u raznim disciplinama u organizaciji Sportskih novosti i Podravke.Pobjednici školskog Lino natjecanja bili su Gabriel Perak, 5.c  i Maria Strejček, 5.d.Ponosni smo na njihove rezultate i želimo im im puno uspjeha u finalu.

Osnovna škola Glina ove godine sudjeluje u tri velika međunarodna projekta. Prvi je u suradnji s američkom zakladom JDO Foundation. Četiri razreda naše škole imaju partnere u Poljskoj i SAD-u. U projektu učenici korištenjem tehnologija razmjenjuju znanja o temema vezanim uz kulturu, običaje, ali i druga područja vezana uz sve nastavne predmete. Škola je od zaklade dobila 44 Chromebooka i 1 iPad za provedbu projekta.

Pedagog Zoran Kirinić, učiteljice engleskog Vesna Netoušek i Željka Cerjak i ja  aktivno provodimo projekat s učenicima spajajući naš kurikulum s njihovim ,izvodeći grupne i individualne Hangoute i provodeći nastavu digitalnim učionicama zajedno s našim američkim i europskim prijateljima.

Jedina smo škola u Hrvatskoj koja sudjeluje u takvom projektu i zbog velikog truda i aktivnosti u lipnju, 2018. pedagog, kolegica Vesna i ja dobili smo stipendiju od Jdo zaklade koja nam je financirala odlazak na ISTE Konferenciju u Chicago, najveću konferenciju na Svijetu o upotrebi tehnologije u nastavi.U siječnju ove godine na Međunarodnoj JDO konferenciji u Rimu  na kojoj smo prisustvovali svi članovi hrvatskog JDO tima kolegica Vesna Netoušek i njen partner u projektu Jeff Zanger, profesor geografije i povijesti iz St Francis School, Illinois, SAD-a održal isu predavanje na temu Global issues.

Također prije dvije godine Škola je započela rad na Erasmus+ projektu “Engaging young entrepreneurs” koji za cilj ima podučiti učenike od najranije dobi temeljnim poduzetničkim vještinama. Kroz mnogobrojne aktivnosti učenici su naučili sve što je potrebno za pokretanje vlastite firme ili obrta, a tijekom ove godine zaživjet će i naša školska firma koja će se baviti proizvodnjom suvenira s motivima našeg grada. Nositelj projekta na razini škole je pedagog Zoran Kirinić.

Treći projekt u kojem sudjeluju učenici i učitelji naše škole je Moja škola – zajednica sa srcem kojeg provodimo u suradnji s Udrugom IKS iz Petrinje. Opći cilj projekta je povećati doprinos školskih zajednica u razvoju volonterstva kao pokretačke snage u provedbi reformi za društveni i gospodarski rast i demokratski razvoj. Kroz mnogobrojne aktivnosti učenici uče o vrijednosti volontiranja u svakodnevnom životu te važnosti pomaganja potrebitima.5. prosinca obilježit ćemo Dan volontiranja izložbom u prostorima naše škole.

U sklopu projekta i ove godine proveli smo humanitarnu akciju “Daruj srcem” kojom naša škola pomaže najpotrebitijim građanima našeg grada. U akciju se uz Klub pomagača koje vodi defektologinja Michaela Grmuša Muža uključili svi nastavnici i svi učenici.Podršku nam je dao dogradonačelnik Dario Žinić te Crveni križ Glina.U najmanju ruku je pohvalna jer završi velikim dobrim djelima.Trenutno su u pripremi dva nova projekta za koja se nadamo da će zaživjeti od sljedeće školske godine.

Od kad sam ravnateljica uz mnoge pokrenute akcije, moram izdvojiti Dane kruha , Božićni sajam i humanitarni koncert Note dobrote jer je Vijeće roditelja škole s predsjednicom Andrejom Kuzmić doista pokazalo da je aktivno i odgovorno i da od njih ove godine možemo puno toga očekivati za dobrobit naših učenika.

Naša je škola partner u projektima  Zajednice športskih udruga Grada Gline ,a također sudjeluje i u projektu  “Sport za sve” Školskog sportskog saveza SMŽ-a.

 

Ravnateljica Osnovne škole

Robertina Štajdohar