DJEČJI VRTIĆ BUBAMARA GLINA2020-05-21T17:30:05+02:00

DJEČJI VRTIĆ BUBAMARA GLINA

DJEČJI VRTIĆ BUBAMARA GLINA

DJEČJI VRTIĆ BUBAMARA GLINA

U Glini još davne 1976. godine nastao je Dječji vrtić u sklopu Osnovne škole Gline. Već tada je skrbio  i brinuo za djecu s područja grada, a i šire  okolice. Nakon Domovinskog rata 1995. godine Grad Glina osniva Dječji vrtić Glina, a krajem 2011. godine Dječji vrtić dobiva i ime Bubamara na koji je jako ponosan.

Osnovno cilj u provođenju svih programa Dječjeg vrtića Bubamara Glina je omogućiti poticanje razvoja svih djetetovih potencijala zadovoljavajući dječje potrebe, poštujući prava djeteta te stvarajući poticajno okruženje. U svemu navedenom njeguje se individualizirani pristup djetetu.

Danas Dječji vrtić Bubamara Glina brine i skrbi o djeci rane i predškolske dobi s područja Grada Gline i šire okolice. Provodi redoviti cjelodnevni i poludnevni program njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne skrbi te prehrane djece od jedne godine do polaska u osnovnu školu te program predškole za djecu koja nisu uključene u redovni program.

Od 01.siječnja 2019. godine cijena smještaja djeteta u vrtiću od strane roditelja je smanjena za 50% što je uveliko olakšalo financiranje roditeljima.

U široj okolici u DV Bubamara je najniža cijena vrtića od 315,00 kuna za prvo dijete za drugo umanjeno 30%, a treće i svako slijedeće je besplatno.

U Glini  još davne 1976. godine nastao je Dječji vrtić u sklopu Osnovne škole Gline. Već tada je skrbio  i brinuo za djecu s područja grada, a i šire nam okolice.

Nakon Domovinskog rata 1995. godine Grad Glina osniva Dječji vrtić Glina, a krajem 2011. godine Dječji vrtić dobiva i ime Bubamara na koji smo jako ponosni.

Osnovno cilj u provođenju svih programa Dječjeg vrtića Bubamara Glina je omogućiti poticanje razvoja svih djetetovih potencijala zadovoljavajući dječje potrebe, poštujući prava djeteta te stvarajući poticajno okruženje. U svemu navedenom njeguje se individualizirani pristup djetetu.

Danas Dječji vrtić Bubamara Glina brine i skrbi o djeci rane i predškolske dobi s područja Grada Gline i šire okolice. Provodi redoviti cjelodnevni i poludnevni program njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne skrbi te prehrane djece od jedne godine do polaska u osnovnu školu te program predškole za djecu koja nisu uključene u redovni program. U pedagoškoj godini 2018/19 ukupno imamo 148 djece te smo otvorili još jednu odgojnu skupinu.

U radu nam uveliko pomaže naš Osnivač Grad Glina, podržava sve naše akcije, ideje i projekte kao i sve javne ustanove u našem gradu. Grad Glina je nominirao sanaciju istočnog krila Dječjeg vrtića Bubamara Glina te se čeka njegova realizacija jer je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao i otvaranje natječaja za Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na koji se planiramo javiti.

Od 01.siječnja 2019. godine cijena smještaja djeteta u vrtiću od strane roditelja je smanjena za 50% što je uveliko olakšalo financiranje roditeljima. Time se pokazalo da mislimo i brinemo o svakom građanu našega grada. U našoj široj okolici mi imamo najnižu cijenu vrtića od 315,00 kuna za prvo dijete za drugo umanjeno 30%, a treće i svako slijedeće je besplatno.

O kvaliteti odgojno obrazovnog rada i zadovoljavanju potreba djece brinu: 11 odgojiteljica, 2 kuharice, 3 spremačice, domar, ekonom-dostavljač-ložać, računovođa te ravnateljica. Svi su ono dio jedne velike obitelji koja svojim marljivim radom brine za budućnost našega grada, za dragulje ovoga svijeta našu dragu djecu.

U proteklih osam godina u vrtiću se pojačano radi na ekološkoj osvještenosti djece, djelatnika, roditelja te prijatelja vrtića i samih građana Grada Gline. Uspješno smo proveli nekoliko eko projekata;” Spasimo drvo”, “Od sjemenke do drveta”,” Svako djete jedan cvijet”, “Stazama naših baka”, “Mirisna oaza začinskog bilja”, te u nekoliko projekata smo partneri “Biljna banka Banovine” , “Skupljajmo zajedno stare baterije” ,”Eko-paket -Tetra Pak” , “Zelena Čistka”, “Zeleni tjedan”, “Šport za sve”, “Nenasilno rješavanje sukoba”, “Bolje čitam, bolje pišem,a još bolje govorim, “Škole za Afriku, i “Čitam ti priču”. Uključeni smo od 2017. godine u Eko škole Hrvatske te smo nosioci zelene zastave na što smo jako ponosni, a u 2018. godini javili smo se na natječaj HRT “Najljepši školski vrtovi”  gdje smo proglašeni drugim najljepšim vrtićem u Republici Hrvatskoj. Naš dugogodišnji rad i sav uloženi trud se prepoznao i kvaliteno nagradio, na to smo vrlo sretni i ponosni.Naš vrtić je prirodno bogatstvo koje smo  vrijednim ručicama neše djece, odgojitelja i prijatelja vrtića prekrasno uredili i sada zajedno uživamo. Eko vrt Bubamarac obiluje različitim povrtnicama mrkvom, salatom, matovilcem, lukom, a u blizini mu društvo pravi visoka gredica Mirisne oaze začinskog bilja od lavande, smilja, mente, korijandera, čubra, bosiljka, limunske trave, origana, majčine dušice. Dvanaest stabala različitih voćki kruške, jabuke i šljive krasi naš mali voćnjak. Ponosno promatraju sa svojih gredica radosti i veselje perunike kojih imamo sedam različitih  vrsta. Naše igralište krase razlićito drveće, a posebno smo ponosni na devet platana koje su djeca samo posadila iz sjemena kojeg zovu helihopterić. U kutu kraj živice posebno se njeguje već pet godina Kesten Kestenjko kjoji je u naš vrtić došao jedne jeseni iz gradskog parka u pletenoj košari. Bio je vrlo znatiželjan te je pustio klicu i djeca su ga posadila na naše igralište. Redovitom brigom zaljevanje, pjesmom i okopavanjem, naše drvo je naraslo sado oko 100 centimetara te ove godine  podarilo i prve plodove bracu i seku male kestene. Povodom Dana planete Zemllje u naš vrtić došle su dvije sadnice iz Hrvatskog šumarskog instituta jedna je kesten lužnjak iz projekta Julijus Futura dar Sisačko-moslavačke županije te Gupćeva lipa dar Hrvatskog šumarskog instituta.Zajedno s našom djecom u sadnji su pomogli naš župan gospodin Ivo Žinić te čelnici našeg Grada Gline.

Djeca, zaposlenici, roditelji i prijatelji vrtića vrlo zdušno brinu, čuvaju i njeguju naš okoliš, a naši Bubamarci poručuju svima uz prekrasne stihove naše Eko himne:

“Bubamarci poručuju svijetu,

čuvajte našu zelenu Planetu,

sadite i čuvajte, drveće i cvijeće,

da se zemlja lakše oko Sunca kreće.”

NAŠA VIZIJA

Vrtić kao poticajna sredina za rast i razvoj svakog djeteta te okruženje u  kojem će se i djeca i odrasli osjećati sigurni i zadovoljni.

Dječji vrtić Bubamara Glina
Frankopanska ulica 33
44 400 Glina
e-mail: vrtic.glina@gmail.com
Web stranica: www.dvbg.hr

Bitni datumi
– Zeleni tjedan Dan planete Zemlje
– Prvi petak u mjesecu svibnju – Dan vrtića
– u mjesecu prosincu – Božićna prića

Go to Top