Čestitka povodom Dana državnosti Čestitka povodom Dana državnosti
Povodom Dana državnosti, gradonačelnik Grada Gline, sa svojim suradnicima, uputio je sugrađanima čestitku. Svake godine prisjećamo se povijesnog trenutka kada je Hrvatski sabor 25.... Čestitka povodom Dana državnosti

Povodom Dana državnosti, gradonačelnik Grada Gline, sa svojim suradnicima, uputio je sugrađanima čestitku.

Svake godine prisjećamo se povijesnog trenutka kada je Hrvatski sabor 25. lipnja 1991. godine donio Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, čime su ostvarene pretpostavke za priznavanje Hrvatske kao međunarodno-pravnog subjekta.

Kako piše u donesenoj Deklaraciji, u razdoblju nametnutoga centralističkoga i totalitarnoga sustava SFRJ, Republika Hrvatska nije mogla promicati i štititi svoje političke, gospodarske, kulturne i ine interese pa je stoga neprestano jačala težnja za razdruživanjem iz jugoslavenske državne zajednice.

Drage Glinjanke i Glinjani, sjećajući se prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kojemu je hrvatska samostalnost bila san, te svih onih koji su dali svoje živote i zdravlje za našu Domovinu i Grad, čestitam vam u ime Grada Gline i u svoje osobno ime Dan državnosti!

Gradonačelnik
Stjepan Kostanjević